Armband

När det kommer till de armbandsur som görs i andra material än metall så är det framför allt läder som är de populäraste av varianter. Man brukar betrakta dessa klockor som de något finare av varianterna, och man rekommenderar att man ska matcha dem med exempelvis kostym eller skjorta. Klockorna som har armband i olika metallänkar är mer till vardagligt användande. Dessutom är trenden oftast så att det är klockorna med metallarmband som ha de extra klockorna, som kronografen, i sin urtavla.

De klockor som exempelvis Michael Kors har armband i läder är som sagt åt det mer stiliga hållet, och därför har man oftast utformat dem väldigt stilrena och avskalande, med endast en analog klocka. Givetvis är det så att du inte nödvändigtvis behöver köpa en klocka med ett armband i läder, det går givetvis lika bra med någon syntetisk variant, men anledningen till att man väljer att använda det materialet är att det är ett mycket slitstarkt material som tål mycket och som dessutom ser bra ut över en lång tid.

Själva låsfunktionen av armbandet på klockor av läder är en kopia av sättet man spänner på sig bälten, nämligen genom att i lämpligt hål sätta fast haken så att armbandet får en storlek som passar handleden. Lädret som används finns också i olika färger och former, så när det kommer till valmöjligheterna så är de många. Klockor som har läderarmband kommer i många olika prisklasser, helt beroende på vilket märke det är eller vilket material de finns i, det finns alltså stora möjligheter att hitta en klocka som passar just dig till ett rimligt pris.


Comments are closed.