mar 7 2017

Hy

Akne, eller acne vulgaris är något som drabbar både vuxna och ungdomar. Det innebär att du får talgkörtlar som blir inflammerade och då uppstår finnar. Dessa kan befinna sig i ditt ansikte, på bröstet eller på ryggen. Det beror på att inom dessa områden så är talgkörtlarna som allra störst. Det är vanligast med akne hos ungdomar som är i tonåren. Pubertet gör att hormonbalansen i kroppen förändras och i samband med det, så bildar könshormonerna mer fett som täpper igen mynningen på talgkörtlarna.


aug 30 2015

D

D-vitamin bildas naturligt i kroppen genom att solen lyser på oss. Dock här i Sverige blir det ofta brist på detta vitamin, eftersom sommaren är så pass kort. D-vitamin finns i mat, men vi får oftast i oss alldeles för lite genom födan. D-vitamin påverkar hur hundratals gener i kroppens celler verkar och kan i princip påverka hälsan på många olika sätt och ge dig sjukdomar av olika slag.
D-vitamin behövs bland annat för vårt skelett. Därför rekommenderas det alltid att små barn får tillskott med D-droppar. Men även vi vuxna har behov av tillskott för att må bra, få starka ben och motverka benbrott.